Hitta billiga lån med jämförelsesidor

Tack vare internet är det enklare än någonsin att hämta in och dela med sig av viktig information. Detta är perfekt för dig som letar efter billiga lån. Idag finns det flera jämförelsesidor att använda sig av för att jämföra olika lån. Tack vare dessa sidor slipper du själv söka efter informationen genom att gå in på bankernas hemsidor.

Hur fungerar en jämförelsesida?

En jämförelsesida tar in information från flera långivare och sammanfattar den viktiga informationen åt dig. Du kan oftast se vilken ränta långivarna erbjuder, vad den effektiva räntan ligger på, högsta och lägsta lånebelopp samt vad eventuell års- och aviavgift ligger på. Räntan anges i form av lägsta och högsta ränta, exempelvis 4,90 – 14,90 %. Anledningen till detta är att räntan är individuell och baseras på flera olika faktorer.

Hur bestäms räntan?

Varje långivare bestämmer räntan utefter egna kriterier. Det vanligaste faktorerna som en bank tar hänsyn till är lånebeloppet, återbetalningstiden och din ekonomiska information. Just din ekonomiska information är viktig, det är information som hämtas in från en kreditupplysning. Här anges din redovisade lön, om du har några tidigare lån och om du har betalningsanmärkningar. Om banken anser att du har god ekonomi och att de tar en liten risk när de lånar ut pengar till dig så ger de dig låg ränta. Anser de däremot att de tar en hög risk så innebär det högre ränta för dig.

Använd jämförelsesidor för att jämföra bolån och privatlån

En fördel med jämförelsesidorna är att de snabbt kan ge dig en överblick över de olika långivarnas generella erbjudanden, både när det kommer till privatlån och bolån. Detta gör det enklare för dig att hitta billiga lån. Tänk på att det även finns andra aktörer att vända sig till för att jämföra lån, exempelvis låneförmedlare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *